Onderzoek naar duurzame alternatieven verpakkingsmaterialen

Bij Ambi Pack geven we onze klanten graag goed advies. Het thema duurzaamheid leeft in de markt. Om op de veranderende vragen die daaruit voortkomen in te spelen, riepen we in december de projectgroep ‘duurzame verpakkingsmaterialen’ in het leven.

ambipack-duurzame verpakkingen

Duurzame alternatieve verpakkingsmaterialen

21 april 2022

Bij Ambi Pack geven we onze klanten graag goed advies. Het thema duurzaamheid leeft in de markt. Om op de veranderende vragen die daaruit voortkomen in te spelen, riepen we in december de projectgroep ‘duurzame verpakkingsmaterialen’ in het leven. Vier van onze specialisten onderzoeken duurzame, alternatieve materialen voor verpakkingen. Met projecten als deze blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt én spelen we erop in. Het liefst voordat onze klanten de vraag stellen. Zodat we ze altijd kunnen adviseren, ook als er niet direct een volledig duurzaam alternatief is.

Op zoek naar duurzame en innovatieve alternatieven

Momenteel doen we dit vooral in een oriënterende fase. We onderzoeken bijvoorbeeld welke mogelijkheden onze leveranciers bieden. Zo kijken we welke duurzame en innovatieve alternatieven er zijn voor primaire verpakkingen. Bij een alternatief materiaal is het belangrijk dat het dezelfde specificaties heeft als de huidige verpakkingsmaterialen. Denk aan zuurstofdoorlaatbaarheid en waterdampdichtheid. Want aan de kwaliteit en houdbaarheid van de producten mag natuurlijk niets veranderen. Lijkt een materiaal, op basis van de specificaties, geschikt? Dan kijken we of we het kunnen verwerken binnen ons huidige machinepark. Een volgende fase breekt dan aan; de testfase.  

De ontwikkelingen van vandaag zijn de kansen van morgen 

We verwachten dat de vraag naar duurzamere verpakkingen de komende jaren verder toe gaat nemen. Dat gaat niet zonder uitdagingen. Niet voor ieder materiaal is namelijk direct een alternatief dat hetzelfde is als het gaat om de verwerking en kwaliteit. Maar we zien ook kansen. Zo zijn er duurzame vervangers voor materialen die veel bij sachets gebruikt worden. Deze en andere ontwikkelingen volgen we op de voet. Onze klanten kunnen voor al hun vragen bij ons terecht. 

 

Op de hoogte blijven van de bevindingen van de projectgroep? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor vragen neemt u contact op met +31 78 682 0738